کد خبر : ۴۰۸
۲۰ بهمن ۱۴۰۰ ۲۰:۴۴
تیم آوا شریف موفق شده پرندگانی بسازد که شاید در شرایط تحریم ساخت آنها دور از ذهن باشد اما این امر محقق شده است.
ساخت پرندگانی که تحریم از آنها بازماند

ساخت پرندگان بدون سرنشین یکی از دستاوردهای مهم امنیتی است که البته کاربردهای دیگری هم در شرایط بحرانی می‌تواند داشته باشد.

«محمدمبین ساجدی، مسئول عملیات تیم آوا شریف» درباره ساخت دو پرنده کابلی و ویتول که دستاوردهای این شرکت هستند، توضیح داد: پرنده کابلی و پرنده ویتول در نمایشگاه دستاوردهای فناورانه ناحیه نوآوری شریف به افراد معرفی شد. پرنده ویتول هم با موتور به‌روز شده با سرعت کروز 130 کیلومتر بر ساعت و محموله 3 کیلوگرم، باتوجه به لینکی که روی آن نصب می‌شود تا بُرد 100، 80 و 40 کیلومتر قابلیت جابه‌جایی دارد. مداومت پروازی پرنده VTOL ، سه ساعت پرواز ایمن است و تا 4 ساعت پرواز دارد که میزان دوام پرواز بعد از 3 ساعت به باک سوختی که روی آن نصب می‌شود بستگی دارد. این پرنده عمودپرواز است. بعد از بلند شدن از زمین موتورهای عمودی پرواز خاموش می‌شوند و پرنده به صورت افقی به مسیر خود ادامه می‌دهد. نشست آن به صورت کاملا اتوماتیک و با کلیک کاربر در ایستگاه زمینی انجام می‌شود.

ساخت پرندگانی که تحریم از آنها بازماند

پرنده کابلی از دیگر دستاوردهای آوا شریف است که به گفته مسئول عملیات، ساخت آن در ایران و از سوی این تیم حائز اهمیت است چراکه ساخت این پرنده در کل جهان فقط توسط ۳ شرکت انجام می‌شود. ساخت این پرنده در تیم آواشریف تماما تولید داخل است و فقط موتور و اتوپایلوت آن وارداتی است. به گفته ساجدی، ایستگاه زمینی، منبع زمین و منبع هوایی در ساخت این پرنده بومی‌سازی شده است.

 

او تاکید کرد: به دلیل اینکه تمام اجزای ساخت این دو پرنده، جز موتور و اتوپایلوت تولید داخل بوده، تحریم‌ها در تولید آنها تاثیرگذار نبوده است.

 

ساجدی در توضیح کاربردهای پرنده کابلی گفت: دیدبانی و رصد از اصلی‌ترین کاربردهای این پرنده است و می‌تواند به عنوان یک دکل عمل کند. برای مثال، در مناطق زلزله‌زده از طریق این پرونده می‌توان منطقه وسیعی را نورپردازی کرد؛ البته میزان نورپردازی به ارتفاع آن هم بستگی دارد. همچنین در مناطق مرزی در شرایطی مانند اربعین که نظم و امنیت مهم است که زائران در حال رفت‌و‌آمد هستند پرنده کابلی با دید 80 کیلومتری می‌تواند به ایجاد امنیت و نظم کمک کند. همچنین در شرایط مرزهای دریایی می‌تواند از روی قایق بلند شود و دید روبه‌رو در ارتفاع 100 متری، دید 40 کیلومتر و در ارتفاع 600 متری حدود 80 کیلومتر دید افقی مستقیم از روبه‌رو به کاربر بدهد.

چندموتوره رسا - اولین مولتی‌روتور وارد شده در آوا شریف

چندموتوره رسا - اولین مولتی‌روتور وارد شده در آوا شریف

 

درباره تیم آوا شریف - avasharif.ir

می‌توانید به این جوانان متخصص اعتماد کنید…

پیش از ثبت شرکت آوا شریف در سال ۱۳۹۸، ما در کنار هم و در قالب تیم کلیاک در مسابقات طراحی پهپاد شرکت کردیم و این آغاز همکاری ما به عنوان یک تیم بوده است.

اکنون در تیم آوا شریف، از تخصص‌های مختلف در کنار هم جمع شده‌ایم تا طراحی و ساخت پهپادهای ویژه را انجام بدهیم. 

ما اهل زمین پرواز و تست هستیم. اهل طراحی و تحلیل نرم افزار و این دو را دو بال پرواز در حوزه پرنده‌های بدون سرنشین می‌دانیم.

ما نیاز شما را می‌فهمیم، هواپیماهای بدون سرنشین و کاربردهای آن‌ها را می‌شناسیم و تلاش می‌کنیم نیاز شما را به صورت واقعی با پرنده‌های بدون سرنشین برطرف کنیم. شعار و شوآف را در این زمینه و در این سرزمین، آفت می‌دانیم و از آن بر حذریم.

از ۱۳۹۱ تیم هستیم و به جلو می‌رویم...

دانشگاه صنعتی شریف، اکوسیستم رفتن یا کارآفرین شدن است. اکثر دانشجویان شریفی از همان ابتدا یا به فکر اپلای هستند یا به فکر کارآفرینی. این است که شریف را ویژه می‌کند.

هسته مرکزی آوا، ابتدا در سال 1391 در قالب تیم دانشجویی کلیاک، در مسابقات طراحی و ساخت پرنده‌های بدون سرنشین دانشگاه صنعتی شریف (IUDC) شکل گرفت. از آن سال به بعد تمام تمرکز هسته مرکزی تیم بر روی پرنده‌های بدون سرنشین معطوف شد. تمام دروس دانشگاهی با هدف کشف کاربرد در زمینه UAVها خوانده می‌شد. در سال‌ها 93 و 95 به بهانه همان مسابقات دانشگاه شریف افراد بیشتری گرد هم جمع شدند تا چالش طراحی و ساخت پرنده بدون سرنشین را تجربه کنند.

بعد از تجربه طراحی و ساخت سه فروند پهپاد در رده‌های مختلف، هر کدام از افراد تیم در شرکت‌های مختلف مشغول به کار شدند و در قالب کارشناسان این حوزه فعالیت کردند.

در نهایت در اواخر سال ۹۸ افراد تیم با تجارب مختلف مجدد گرد هم جمع شده و آوا حول دو محصول ویژه شکل گرفت.

با توجه به پیشینه علمی موجود بلافاصله بعد از نهایی شدن فرآیند ثبت شرکت، در خرداد سال ۹۹ آوا مجوز دانش بنیانی خود را گرفت و هم اکنون به طراحی، تولید و ارائه خدمات در حوزه پهپادهای عمود پرواز و بال ثابت مشغول است.

 

لینک کوتاه: https://www.pahpad.com/u/1a8

پارک علم و فناوری دانشگاه شریف
تعداد بازدید : ۳,۶۸۳
کلیدواژه ها: پهپاد,موسسه پهپاد,پارک علم و فناوری دانشگاه شریف,هواپیمای بدون سرنشین,عمود پرواز بدون سرنشین,VTOL,پرنده کابلی و ویتول,اتوپایلوت تولید داخل,pahpad,ایستگاه زمینی

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

فهرست موضوعات فعال تالار گفتگوی پهپاد

آخرین موضوعات فعال
زمان
۱۵۸۴ روز قبل
۱۵۸۵ روز قبل
۱۵۹۰ روز قبل